Banki csalások

2023 ősz Felelős Fintech Tartalma

Aggasztóan sok a netes banki csalás, de megúszhatjuk az átverést pár egyszerű szabály betartásával

Szerző: Brückner Gergely

„Itthon is elszaporodtak az adathalászatra épülő banki lenyúlások, a helyzet annyira súlyos, hogy a kereskedelmi bankok, a Magyar Nemzeti Bank és a rendőrség is lépett. Mindazonáltal a legtöbbet még mindig maguk az ügyfelek tehetik. Cikkünkben átvert áldozatok élményeit közvetítjük, bemutatjuk a leggyakoribb elkövetői technikákat, a bankok gyakorlatát, végül megosztjuk a legfontosabb tippeket, amelyekkel elkerülhetjük a bankszámlánk kiürítését.”

A cikk egy hosszú edukációs célú sorozat részeként jelent meg. Olvasói levelek alapján az online banki csalások hirtelen nagyon elszaporodtak, és ez aggasztja az olvasókat. A cikksorozatban az olvasók eseteit, kérdéseit dolgozza fel a szerző, és igyekezett igazán mélyre ásni a témában és jó tanácsokat is adni.

A zsűri értékelése:

Világos és kellemes olvasmány, hasznos tanulságokkal. Jól érthető, több emberrel konzultált a szerző, alaposan utánajárt és gyakorlati tanácsokat ad. Tanulságos történeten keresztül hívja fel a figyelmet a csalások elkerülésére. Talán nem a legizgalmasabb szerzemény, de nem is ez a célja, hanem az alapos és fontos tájékoztatás. A cikk szerkezetét tekintve talán kicsit jobban ki lehetett volna emelni a tanácsokat. Érdekes lenne egy rövid összefoglalót is írni erről, hogy minél több emberhez eljusson.

További győztes anyagok

2023/2024 tél felelős fintech tartalma

2023/24 tél Felelős Fintech Tartalma

A cikkben a nemrég bevezetésre került bitcoin spot ETF-ek kerülnek bemutatásra. Az előnyök és hátrányok mellett megvizsgáltam a piacra gyakorolt potenciális hatásokat, illetve egy szakértő véleményét is kikértem a témában.