2023 tavasz Felelős Fintech Tartalma

2023 tavasz Felelős Fintech Tartalma

Hogy tűnhet el 800 ezer forint hat perc alatt a Revolutról? Végigmentünk egy egyértelmű csalássorozaton, íme a tanulságok

Szerző: Fekete Emese

„Hiába vagy feketeöves kártyahasználó, átlagon felül tudatos banki ügyfél és öt éve elégedett Revolut-ügyfél, ha minden rendszer meghekkelhető. Végigmentünk egy egyértelmű csalássorozaton, sok tanulság akadt. A legfontosabb: nem elég bízni a bankokban, neked is tenned kell a pénzed biztonságáért, és bizony harcolnod a magad igazáért. És akkor sem biztos, hogy kárpótolni fognak.”

Egy cikksorozat 1. része. Esettanulmány egy Revolut-károsult ügyéről. A sorozat 2. része május 9-én jelent meg.

A zsűri értékelése:

Rendkívül érdekes és tanulságos okfeltáró cikk egy Revolutos csalás áldozatáról. Érthető és izgalmas. Happyend sajnos nincs, de így is nagyon hasznos ismereteket tartalmaz, majdnem mindenütt teljesen közérthető módon. Aktuális, sokakat érintő téma alapos kifejtése a megfelelő szakemberek bevonásával, konkrét javaslatokkal. A cikk zárásánál a pontos tájékoztatás az „önvédelmi” lehetőségekről különösen hasznos. Mindig érdekesek a fogyasztóvédelmi cikkek, az ember úgy érzi, maga is érintett lehet bármikor, ezért szívesen, kíváncsian, aggódva olvassa az ilyen anyagokat. Kiemelkedően figyelmes a szerző (és a károsult is), hogy ne „Revolut bosszúcikk” legyen: a Revolut megdöbbentő hiányosságai az eset kezelésében önmagukért beszélnek, elegánsan kerüli tehát a cikk az amúgy is egyre felháborodottabb olvasó Revolut ellen szítását.

Egy dolog hiányzik: az, hogy a Revolut nem szólalt meg hivatalosan. Ha a szerző felkereste a céget, de az nem adott vagy nem adhatott reakciót, akkor ezt is célszerű lett volna megírni.

További győztes anyagok

2023/2024 tél felelős fintech tartalma

2023/24 tél Felelős Fintech Tartalma

A cikkben a nemrég bevezetésre került bitcoin spot ETF-ek kerülnek bemutatásra. Az előnyök és hátrányok mellett megvizsgáltam a piacra gyakorolt potenciális hatásokat, illetve egy szakértő véleményét is kikértem a témában.