Fintech díj augusztus

Augusztus Felelős Fintech Tartalma

Világhírű fintech guru a Portfolio-nak: a bankok drágák, a tranzakciós illeték szokatlan
Szerző: Tonács Attila, Turzó Ádám Pál

A cikk a Portfolio.hu-n jelent meg 2022. augusztus 29-én. Ekkor még nem dőlt el, hogy a Wise mit fog lépni szeptemberben, amikortól a kormány a külföldi szolgáltatók által végrehajtott tranzakciókra is illetéket vet ki – ezzel kapcsolatban kérdezte a szerzőpáros Kristo Käärmannt, a nemzetközi pénzküldésben utazó fintech sztár, a Wise alapító-vezérigazgatóját.

A zsűri értékelése:

Jól, strukturált, érthető, kiváló interjú egy nagyon fontos fintech-alapítóval. Érdemes lett volna néhol kicsit provokatívabban kérdezni, hogy kicsit se legyen reklámízű az egyébként informatív és érdekes írás. A jövőre nézve azt tanácsoljuk a szerzőpárosnak, hogy fűzzenek további magyarázatot azokhoz a fogalmakhoz, amelyek nem feltétlenül evidensek az olvasó számára. Ez az írás kapta a legtöbb közönségszavazatot a nyári fintech-anyagok közül, ami egyértelműen igazolja, hogy a befogadók számára is értékes cikkről van szó.

További győztes anyagok

november

November Felelős Fintech Tartalma

Ha leporoljuk magunkról az aktuálisan ránk ragadt koszt, és talpra állunk, akkor visszatérhetünk az eredeti küldetéshez, és visszaadhatjuk az emberek pénzügyi szabadságát, függetlenségét – mondta az Indexnek adott interjúban az FTX-csőd tanulságait is érintve Mogyorósi Attila, a CoinCash.eu társalapító-ügyvezetője.

Október Felelős Fintech Tartalma

Az Apple Pay, a Google Pay és a Samsung Pay rengeteg ember számára tette feleslegessé a pénztárcát. Ebben pedig óriási szerepet játszott az, hogy ujjlenyomatunkkal vagy arcképünkkel is jóváhagyhatjuk a fizetést. Lássuk hát közelebbről, mi mást tartogat még a biometrikus fizetések világa.

Szeptember Felelős Fintech Tartalma

Szeptember Felelős Fintech Tartalma

Az Egyesült Államokból indult, és több országban népszerű BNPL, azaz halasztott fizetéses szolgáltatások az élet számos területe után is a turizmusba is begyűrűznének, ráadásul ez mentőövet is jelentene a szektornak.