Fintech díj augusztus

Augusztus Felelős Fintech Tartalma

Világhírű fintech guru a Portfolio-nak: a bankok drágák, a tranzakciós illeték szokatlan
Szerző: Tonács Attila, Turzó Ádám Pál

A cikk a Portfolio.hu-n jelent meg 2022. augusztus 29-én. Ekkor még nem dőlt el, hogy a Wise mit fog lépni szeptemberben, amikortól a kormány a külföldi szolgáltatók által végrehajtott tranzakciókra is illetéket vet ki – ezzel kapcsolatban kérdezte a szerzőpáros Kristo Käärmannt, a nemzetközi pénzküldésben utazó fintech sztár, a Wise alapító-vezérigazgatóját.

A zsűri értékelése:

Jól, strukturált, érthető, kiváló interjú egy nagyon fontos fintech-alapítóval. Érdemes lett volna néhol kicsit provokatívabban kérdezni, hogy kicsit se legyen reklámízű az egyébként informatív és érdekes írás. A jövőre nézve azt tanácsoljuk a szerzőpárosnak, hogy fűzzenek további magyarázatot azokhoz a fogalmakhoz, amelyek nem feltétlenül evidensek az olvasó számára. Ez az írás kapta a legtöbb közönségszavazatot a nyári fintech-anyagok közül, ami egyértelműen igazolja, hogy a befogadók számára is értékes cikkről van szó.

További győztes anyagok

Fintech díj augusztus

Augusztus Felelős Fintech Tartalma

A kormány a külföldi szolgáltatók által végrehajtott tranzakciókra is illetéket vet ki – ezzel kapcsolatban kérdezte a szerzőpáros Kristo Käärmannt, a nemzetközi pénzküldésben utazó fintech sztár, a Wise alapító-vezérigazgatóját.

Fintech díj július

Július Felelős Fintech Tartalma

Ügyfelei igényeire reagálva egy webfejlesztő osztja meg tanácsait a legfontosabb fizetési szolgáltatók összehasonlításán keresztül, egy pdf formátumban elérhető részletes összehasonlítás kíséretében.

Fintech díj június

Június Felelős Fintech Tartalma

A cikk arra a kormányrendeletre reagál, amelyben megjelent, hogy a magyar ügyfeleknek határon átnyúló szolgáltatást végző fintech cégeknek is pénzügyi tranzakciós illetéket kell fizetniük.

Nyílt bankolás, ahogy a profik csinálják

Szerző: Németh MonikaMegjelenés dátuma: 2022. augusztus 14. A nyílt bankolás (open banking) és az API alapú pénzügyi megoldások világszerte egyre népszerűbbek. Európa és az Egyesült