Felelős Fintech Díj 2022. február

Február Felelős Fintech Tartalma

Hiába gyorsabbak a trendi londoni appok, ha sok pénzről van szó, a hagyományos bankokban bízunk

Szerző: Brückner Gergely

A cikk a Telex.hu-n jelent meg 2022. február 14-én. A szerző a hagyományos kereskedelmi bankok digitális fejlesztésit, okostelefonos megoldásait állítja szembe a trendi fintech-megoldásokkal, amelyeket gyakran sokkal praktikusabbnak érezhetünk. „De vajon előzhetnek-e a bankok, vagy csak üldözhetnek?” – ennek jár utána a cikk.


A zsűri értékelése:

Jó stílusú és érthető cikk a fintech lényegéről, több nézőpontból megvilágítva. Végig erősen szintetizál, a cikkírónak mély tudása van a témában. Nem feltétlenül van sok aktualitása, és nem is feltétlenül hiánypótló, de kimagaslóan magas színvonalú tartalom. Több kisebb tematika mentén, sorozatként még fogyaszthatóbb lenne, de így is remek írás. Pluszpont jár a sok forrásmegjelölésért és a sok megkérdezettért.

További győztes anyagok

Banki csalások

2023 ősz Felelős Fintech Tartalma

A cikk egy hosszú edukációs célú sorozat részeként jelent meg. Olvasói levelek alapján az online banki csalások hirtelen nagyon elszaporodtak, és ez aggasztja az olvasókat. A cikksorozatban az olvasók eseteit, kérdéseit dolgozza fel a szerző, és igyekezett igazán mélyre ásni a témában és jó tanácsokat is adni.

big tech

A BigTech hozhatja el a pénzügyi forradalmat

Szerző: Bendarzsevszkij GeorgMegjelenés dátuma: 2023. november 28. Egy friss kutatás szerint a nagybankok közel fele a BigTech vállalatokat tartja a legnagyobb versenytársának a pénzügyi szolgáltatások