Felelős Fintech Díj 2022. február

Február Felelős Fintech Tartalma

Hiába gyorsabbak a trendi londoni appok, ha sok pénzről van szó, a hagyományos bankokban bízunk

Szerző: Brückner Gergely

A cikk a Telex.hu-n jelent meg 2022. február 14-én. A szerző a hagyományos kereskedelmi bankok digitális fejlesztésit, okostelefonos megoldásait állítja szembe a trendi fintech-megoldásokkal, amelyeket gyakran sokkal praktikusabbnak érezhetünk. “De vajon előzhetnek-e a bankok, vagy csak üldözhetnek?” – ennek jár utána a cikk.


A zsűri értékelése:

Jó stílusú és érthető cikk a fintech lényegéről, több nézőpontból megvilágítva. Végig erősen szintetizál, a cikkírónak mély tudása van a témában. Nem feltétlenül van sok aktualitása, és nem is feltétlenül hiánypótló, de kimagaslóan magas színvonalú tartalom. Több kisebb tematika mentén, sorozatként még fogyaszthatóbb lenne, de így is remek írás. Pluszpont jár a sok forrásmegjelölésért és a sok megkérdezettért.

További győztes anyagok

november

November Felelős Fintech Tartalma

Ha leporoljuk magunkról az aktuálisan ránk ragadt koszt, és talpra állunk, akkor visszatérhetünk az eredeti küldetéshez, és visszaadhatjuk az emberek pénzügyi szabadságát, függetlenségét – mondta az Indexnek adott interjúban az FTX-csőd tanulságait is érintve Mogyorósi Attila, a CoinCash.eu társalapító-ügyvezetője.

Október Felelős Fintech Tartalma

Az Apple Pay, a Google Pay és a Samsung Pay rengeteg ember számára tette feleslegessé a pénztárcát. Ebben pedig óriási szerepet játszott az, hogy ujjlenyomatunkkal vagy arcképünkkel is jóváhagyhatjuk a fizetést. Lássuk hát közelebbről, mi mást tartogat még a biometrikus fizetések világa.

Szeptember Felelős Fintech Tartalma

Szeptember Felelős Fintech Tartalma

Az Egyesült Államokból indult, és több országban népszerű BNPL, azaz halasztott fizetéses szolgáltatások az élet számos területe után is a turizmusba is begyűrűznének, ráadásul ez mentőövet is jelentene a szektornak.