Január Felelős Fintech Tartalma

Forradalmi újítások jöhetnek a fizetéseknél: sokan már léptek
Szerző: Tonács Attila

A cikk a Portfolio.hu-n jelent meg 2022. január 23-án. A szerző a munkavállalók körében közkedvelt payroll fintech üzleti modellnek járt utána, és annak, hogy a nagyobb pénzügyi szabadság ígérete mennyire felel meg a valóságnak.


A zsűri értékelése:

Olyan témával foglalkozik a szerző – a payroll szoftverek előnyeivel a munkabér előlegek terén – ami a társadalmi esélyegyenlőtlenségek csökkentésére, a küszködő, munkából élő, alsó középosztály segítésére alkalmas eszköz lehet. A cikk világos, nem elfogult, korrektül körüljárja, hogy mik az előnyök, ugyanakkor a potenciális korlátokra is felhívja a figyelmet. Alapos és érthető, miközben nem veszít a szakmaiságából.

További győztes anyagok

november

November Felelős Fintech Tartalma

Ha leporoljuk magunkról az aktuálisan ránk ragadt koszt, és talpra állunk, akkor visszatérhetünk az eredeti küldetéshez, és visszaadhatjuk az emberek pénzügyi szabadságát, függetlenségét – mondta az Indexnek adott interjúban az FTX-csőd tanulságait is érintve Mogyorósi Attila, a CoinCash.eu társalapító-ügyvezetője.

Október Felelős Fintech Tartalma

Az Apple Pay, a Google Pay és a Samsung Pay rengeteg ember számára tette feleslegessé a pénztárcát. Ebben pedig óriási szerepet játszott az, hogy ujjlenyomatunkkal vagy arcképünkkel is jóváhagyhatjuk a fizetést. Lássuk hát közelebbről, mi mást tartogat még a biometrikus fizetések világa.

Szeptember Felelős Fintech Tartalma

Szeptember Felelős Fintech Tartalma

Az Egyesült Államokból indult, és több országban népszerű BNPL, azaz halasztott fizetéses szolgáltatások az élet számos területe után is a turizmusba is begyűrűznének, ráadásul ez mentőövet is jelentene a szektornak.