Fintech díj június

Június Felelős Fintech Tartalma

Megadóztatja a fintecheket a kormány, mit léphet a Revolut, a Wise és a PayPal?
Szerző: Turzó Ádám Pál

A cikk a Portfolio.hu-n jelent meg 2022. június 17-én. A cikk arra a kormányrendeletre reagál, amelyben megjelent, hogy a magyar ügyfeleknek határon átnyúló szolgáltatást végző fintech cégeknek is pénzügyi tranzakciós illetéket kell fizetniük. Sok tekintetben a szolgáltatók (pl. Revolut, a Wise, PayPal) jogkövető magatartásától és jogértelmezésétől függ, milyen tranzakciók után és mennyit fizetnek be a magyar költségvetésbe, és kétséges, hogyan ellenőrizhetők a fintechek.

A zsűri értékelése:

A cikk összefoglalja a tranzakciós illeték bevezetésének lehetséges következményeit az érintett szereplők kapcsán. Rendkívül informatív, alaposan tájékozódott írás, vitathatatlanul korrekt. A cikk végén a “Portfolio vélemény” elegáns, segít az értelmezésben, és még bátor is, hiszen egyfajta állásfoglalást jelent annak ellenére, hogy más esetleg más következtetésekre jutna. Látszik a cikken a befektetett háttérmunka, amelyhez mindig hasznos segítségül hívott szakembereket, egy-egy cég képviselőjét idézni, ezzel (is) hitelesíteni a cikket.

További győztes anyagok

2022/2023 telének Felelős Fintech Tartalma

2022/2023 tél Felelős Fintech Tartalma

Ha leporoljuk magunkról az aktuálisan ránk ragadt koszt, és talpra állunk, akkor visszatérhetünk az eredeti küldetéshez, és visszaadhatjuk az emberek pénzügyi szabadságát, függetlenségét – mondta az Indexnek adott interjúban az FTX-csőd tanulságait is érintve Mogyorósi Attila, a CoinCash.eu társalapító-ügyvezetője.