Fintech díj június

Június Felelős Fintech Tartalma

Megadóztatja a fintecheket a kormány, mit léphet a Revolut, a Wise és a PayPal?
Szerző: Turzó Ádám Pál

A cikk a Portfolio.hu-n jelent meg 2022. június 17-én. A cikk arra a kormányrendeletre reagál, amelyben megjelent, hogy a magyar ügyfeleknek határon átnyúló szolgáltatást végző fintech cégeknek is pénzügyi tranzakciós illetéket kell fizetniük. Sok tekintetben a szolgáltatók (pl. Revolut, a Wise, PayPal) jogkövető magatartásától és jogértelmezésétől függ, milyen tranzakciók után és mennyit fizetnek be a magyar költségvetésbe, és kétséges, hogyan ellenőrizhetők a fintechek.

A zsűri értékelése:

A cikk összefoglalja a tranzakciós illeték bevezetésének lehetséges következményeit az érintett szereplők kapcsán. Rendkívül informatív, alaposan tájékozódott írás, vitathatatlanul korrekt. A cikk végén a “Portfolio vélemény” elegáns, segít az értelmezésben, és még bátor is, hiszen egyfajta állásfoglalást jelent annak ellenére, hogy más esetleg más következtetésekre jutna. Látszik a cikken a befektetett háttérmunka, amelyhez mindig hasznos segítségül hívott szakembereket, egy-egy cég képviselőjét idézni, ezzel (is) hitelesíteni a cikket.

További győztes anyagok

Fintech díj augusztus

Augusztus Felelős Fintech Tartalma

A kormány a külföldi szolgáltatók által végrehajtott tranzakciókra is illetéket vet ki – ezzel kapcsolatban kérdezte a szerzőpáros Kristo Käärmannt, a nemzetközi pénzküldésben utazó fintech sztár, a Wise alapító-vezérigazgatóját.

Fintech díj július

Július Felelős Fintech Tartalma

Ügyfelei igényeire reagálva egy webfejlesztő osztja meg tanácsait a legfontosabb fizetési szolgáltatók összehasonlításán keresztül, egy pdf formátumban elérhető részletes összehasonlítás kíséretében.

Fintech díj június

Június Felelős Fintech Tartalma

A cikk arra a kormányrendeletre reagál, amelyben megjelent, hogy a magyar ügyfeleknek határon átnyúló szolgáltatást végző fintech cégeknek is pénzügyi tranzakciós illetéket kell fizetniük.

Nyílt bankolás, ahogy a profik csinálják

Szerző: Németh MonikaMegjelenés dátuma: 2022. augusztus 14. A nyílt bankolás (open banking) és az API alapú pénzügyi megoldások világszerte egyre népszerűbbek. Európa és az Egyesült