Március Felelős Fintech Tartalma - BENKER interjú

Március Felelős Fintech Tartalma

Magyar megoldás az Ethereum problémájára
Szerző: Qayum Dániel

A cikk a Fintech.hu-n jelent meg 2022. március 31-én. A szerző a világelső, egyedi magyar blockchain megoldást fejlesztő BENKER alapítóival készített interjút, akik egy elosztott digitális kulcsgeneráló algoritmust fejlesztettek, amely lehetővé teszi egy nyílt blockchain elemeket felhasználó, szabályozott pénzügyi intézmény működését, megoldást nyújtva az Ethereum 2.0 egyik égető problémájára is.


A zsűri értékelése:

Kiváló minőségben elkészült és feldolgozott interjú. A riporteri kérdések végtelenül egyszerűek, és ez is a dolguk: a kérdéseknek a totál kívülálló és hozzá nem értő közönséget (is) képviselniük kell, persze színvonalasan, nem hányaveti módon. Qayum Dániel kérdései ilyenek. A válaszok bonyolultak, de erőfeszítéssel követhetőek, világosak. A cikk nagyon aktuális és nagyon szakmai, mégis jó lett volna picit jobban kontextusba tenni: valójában mit jelent ez az átlagfelhasználó szempontjából, és egy keretes magyarázat is hasznos lenne a startupról.

További győztes anyagok

2023/2024 tél felelős fintech tartalma

2023/24 tél Felelős Fintech Tartalma

A cikkben a nemrég bevezetésre került bitcoin spot ETF-ek kerülnek bemutatásra. Az előnyök és hátrányok mellett megvizsgáltam a piacra gyakorolt potenciális hatásokat, illetve egy szakértő véleményét is kikértem a témában.