Március Felelős Fintech Tartalma - BENKER interjú

Március Felelős Fintech Tartalma

Magyar megoldás az Ethereum problémájára
Szerző: Qayum Dániel

A cikk a Fintech.hu-n jelent meg 2022. március 31-én. A szerző a világelső, egyedi magyar blockchain megoldást fejlesztő BENKER alapítóival készített interjút, akik egy elosztott digitális kulcsgeneráló algoritmust fejlesztettek, amely lehetővé teszi egy nyílt blockchain elemeket felhasználó, szabályozott pénzügyi intézmény működését, megoldást nyújtva az Ethereum 2.0 egyik égető problémájára is.


A zsűri értékelése:

Kiváló minőségben elkészült és feldolgozott interjú. A riporteri kérdések végtelenül egyszerűek, és ez is a dolguk: a kérdéseknek a totál kívülálló és hozzá nem értő közönséget (is) képviselniük kell, persze színvonalasan, nem hányaveti módon. Qayum Dániel kérdései ilyenek. A válaszok bonyolultak, de erőfeszítéssel követhetőek, világosak. A cikk nagyon aktuális és nagyon szakmai, mégis jó lett volna picit jobban kontextusba tenni: valójában mit jelent ez az átlagfelhasználó szempontjából, és egy keretes magyarázat is hasznos lenne a startupról.

További győztes anyagok

Banki csalások

2023 ősz Felelős Fintech Tartalma

A cikk egy hosszú edukációs célú sorozat részeként jelent meg. Olvasói levelek alapján az online banki csalások hirtelen nagyon elszaporodtak, és ez aggasztja az olvasókat. A cikksorozatban az olvasók eseteit, kérdéseit dolgozza fel a szerző, és igyekezett igazán mélyre ásni a témában és jó tanácsokat is adni.

big tech

A BigTech hozhatja el a pénzügyi forradalmat

Szerző: Bendarzsevszkij GeorgMegjelenés dátuma: 2023. november 28. Egy friss kutatás szerint a nagybankok közel fele a BigTech vállalatokat tartja a legnagyobb versenytársának a pénzügyi szolgáltatások