Szavazz, ha tetszik!

Ha még nem szavaztál: 🤍, ha már szavaztál: ❤️ 

Nyílt bankolás, ahogy a profik csinálják

Szerző: Németh Monika
Megjelenés dátuma: 2022. augusztus 14.

A nyílt bankolás (open banking) és az API alapú pénzügyi megoldások világszerte egyre népszerűbbek. Európa és az Egyesült Királyság az API platformok és megoldások tekintetében ma még az élen jár, de Ázsia és Latin-Amerika rakéta sebességgel jön fel. A bankok világszerte új API alapú üzleti modellekkel kísérleteznek: a Deutsche Bank a beágyazott pénzügyi megoldásokban (embedded finance, BNPL), a szingapúri DBS bank, a Banco do Brasil és a Starling Bank a nyílt pénzügyi piacterekben látja a bankolás jövőjét – derül ki a Platformable 2022. második negyedévében végzett kutatásából.

Irány a teljes anyag!

Gyakori kérdések

Hogyan szavazhatok?

Kattints a tartalomra, és ha tetszik az anyag, nyomd meg az oldal tetején található szívecskét. A szavazatodat leadtad, ha szürkéről pirosra vált az ikon. A sikeres szavazás tényét a bal alsó sarokban felvillanó "Köszönjük a szavazatot!" értesítő is jelzi. A szavazatod visszavonásához kattints újra az ikonra.

Hogyan számít bele a szavazatom a verseny alakulásába?

A zsűri minden shortlistre került alkotást értékel egy előre kidolgozott szempontrendszer szerint, amellyel legfeljebb 80 pont érhető el. A közönségszavazáson legtöbb szavazatot kapó alkotás szerzője, vagy holtverseny esetén az alkotások szerzői további 10 ponttal gazdagodnak. A díjat az kapja, akinek az alkotása a legtöbb pontot szerezte a zsűri és a közönség összesített pontszámainak alapján.

Saját anyagomra is szavazhatok?

Igen, ezt nem korlátozzuk. Lehetséges, hogy tényleg a te anyagodat tartod a legjobbnak az adott hónapban, ennek nyugodtan adj hangot!

Több anyagra is szavazhatok?

Több anyagra is szavazhatsz, de egy szavazási ciklusban egy anyagra csak egyszer adhatod le a szavazatodat egy IP-címről.

Honnan fogom tudni, ha ismét szavazhatok?

Ha szeretnél naprakész lenni, hogy így együtt választhassuk meg az adott hónap Felelős Fintech Tartalmát, iratkozz fel az értesítőre, és e-mailt küldünk, ha indul a szavazás.