november

November Felelős Fintech Tartalma

Bitcoinbetyárok, lefőtt a kávé?
Szerző: Gyöngyösi Balázs

Az interjú az Index.hu-n jelent meg 2022. november 21-én. Ha leporoljuk magunkról az aktuálisan ránk ragadt koszt, és talpra állunk, akkor visszatérhetünk az eredeti küldetéshez, és visszaadhatjuk az emberek pénzügyi szabadságát, függetlenségét – mondta az Indexnek adott interjúban az FTX-csőd tanulságait is érintve Mogyorósi Attila, a CoinCash.eu társalapító-ügyvezetője. A kriptodevizákkal foglalkozó cég vezetője úgy látja, ha másfél-két éven belül hazai és nemzetközi szinten is megszületik az egységes szabályozási környezet, elképzelhető, hogy rövidesen nem más fintech startupokkal kell versengeni a kriptoközösség kegyeiért, hanem olyan nagybankokkal, mint például az OTP vagy az Erste.

A zsűri értékelése:

Érdekes, mindenkit érintő trend, jól körüljárva, közérthetően magyarázva. Azonban mivel ezek a technológiák sokakat megijesztenek, érdemes lehet továbbvinni a témát, és több oldalról megvizsgálni.

További győztes anyagok

2023/2024 tél felelős fintech tartalma

2023/24 tél Felelős Fintech Tartalma

A cikkben a nemrég bevezetésre került bitcoin spot ETF-ek kerülnek bemutatásra. Az előnyök és hátrányok mellett megvizsgáltam a piacra gyakorolt potenciális hatásokat, illetve egy szakértő véleményét is kikértem a témában.