Október Felelős Fintech Tartalma

A jövőben készpénz és bankkártya sem kell a fizetéshez – elég lesz egy mosoly
Szerző: Qayum Dániel

A cikk az Index.hu-n jelent meg 2022. október 13-án. Észre sem vesszük, de egyre gyakrabban hagyatkozunk egyedi fizikai vonásainkra mindennapi vásárlásaink során. Az Apple Pay, a Google Pay és a Samsung Pay rengeteg ember számára tette feleslegessé a pénztárcát. Ebben pedig óriási szerepet játszott az, hogy ujjlenyomatunkkal vagy arcképünkkel is jóváhagyhatjuk a fizetést. Lássuk hát közelebbről, mi mást tartogat még a biometrikus fizetések világa.

A zsűri értékelése:

Érdekes, mindenkit érintő trend, jól körüljárva, közérthetően magyarázva. Azonban mivel ezek a technológiák sokakat megijesztenek, érdemes lehet továbbvinni a témát, és több oldalról megvizsgálni.

További győztes anyagok

Banki csalások

2023 ősz Felelős Fintech Tartalma

A cikk egy hosszú edukációs célú sorozat részeként jelent meg. Olvasói levelek alapján az online banki csalások hirtelen nagyon elszaporodtak, és ez aggasztja az olvasókat. A cikksorozatban az olvasók eseteit, kérdéseit dolgozza fel a szerző, és igyekezett igazán mélyre ásni a témában és jó tanácsokat is adni.

big tech

A BigTech hozhatja el a pénzügyi forradalmat

Szerző: Bendarzsevszkij GeorgMegjelenés dátuma: 2023. november 28. Egy friss kutatás szerint a nagybankok közel fele a BigTech vállalatokat tartja a legnagyobb versenytársának a pénzügyi szolgáltatások