Szeptember Felelős Fintech Tartalma

Szeptember Felelős Fintech Tartalma

Az utazás szerelmeseinek is meghozhatja a régóta várt áttörést a BNPL
Szerző: Tóth Marcell

A cikk a vg.hu-n jelent meg 2022. szeptember 26-án. Az Egyesült Államokból indult, és több országban népszerű BNPL, azaz halasztott fizetéses szolgáltatások az élet számos területe után is a turizmusba is begyűrűznének, ráadásul ez mentőövet is jelentene a szektornak.

A zsűri értékelése:

Aktuális téma, érdekes feltárás az utazás és a BNPL lehetősége közötti kapcsolat. Kiváló összeállítás, minden szükséges magyarázattal a megfelelő helyen és mértékben, a cikk végén pedig hivatkozással arról, hogy a BNPL milyen kockázatokkal jár. Újságíró-szakmailag kiváló munka. Ugyanakkor kicsit egyoldalú a cikk, érdemes lett volna kritikusabb szemmel megvizsgálni, hogy ez vajon jó-e nekünk. Kevésbé jelennek meg részletesen az összefüggések és hiányoznak az állításokat alátmasztó statisztikai adatok.

További győztes anyagok

2024 tavasz Felelős Fintech Tartalma

Erősen megoszlanak a vélemények a „buy now, pay later” (BNPL) jelenségről. Egyesek a vásárlói élményt forradalmasító üzleti lehetőséget, mások csak az áruhitel újrafestett változatát látják benne. Tény, hogy nálunk is sikerült mára megvetnie a lábát: fél év alatt ötszörösére ugrott azon online kereskedelmi helyek, webáruházak aránya Magyarországon, amelyek ezt az újfajta halasztott vagy részletfizetési lehetőséget kínálják. A finanszírozói oldalon már három magyar és két külföldi céget is találunk.