2022/2023 telének Felelős Fintech Tartalma

2022/2023 tél Felelős Fintech Tartalma

Továbbra is gáncsolják a bankok a fintech-forradalmat
Szerző: Dömös Zsuzsanna

A cikk a hwsw.hu-n jelent meg 2023. január 26-án. A PSD2 irányelv hatálybalépése óta új lehetőségek nyíltak meg a fintech cégek előtt, de a gyakorlat azt mutatja, hogy a fejlesztési hiányosságok miatt továbbra sem egyszerű minden esetben megbízható szolgáltatást építeni a nyílt banki API-kra. A decemberben megszűnt Koin alkalmazás ügyvezetője szerint ellenérdekelt felek találkoznak a piacon, a Számlázz.hu vezetője hasonlóan úgy gondolja, egyes bankok csak a jogszabályi minimumokat teljesítik.

A zsűri értékelése:

Kiváló szakmai cikk a bankok és a fintech vállalkozások működéséről és az azt szabályozó gazdasági környezetről. Alapos, szakértő közönségnek szóló cikk, nagyon fontos témáról, hiteles, részletesen idézett megszólalókkal. A rengeteg háttérinterjú lényegét jól integrálja a szerző a cikkbe. Kevésbé közérthető, így laikus olvasóközönség számára nem feltétlenül követhető könnyen, mégis rendkívül jól körüljárja a problémakört. Mindössze egy kicsit tágabb kitekintés hiányzik arról, hogy ez miért is fontos, ettől eltekintve kiváló anyag.

További győztes anyagok

2023/2024 tél felelős fintech tartalma

2023/24 tél Felelős Fintech Tartalma

A cikkben a nemrég bevezetésre került bitcoin spot ETF-ek kerülnek bemutatásra. Az előnyök és hátrányok mellett megvizsgáltam a piacra gyakorolt potenciális hatásokat, illetve egy szakértő véleményét is kikértem a témában.