2022/2023 telének Felelős Fintech Tartalma

2022/2023 tél Felelős Fintech Tartalma

Továbbra is gáncsolják a bankok a fintech-forradalmat
Szerző: Dömös Zsuzsanna

A cikk a hwsw.hu-n jelent meg 2023. január 26-án. A PSD2 irányelv hatálybalépése óta új lehetőségek nyíltak meg a fintech cégek előtt, de a gyakorlat azt mutatja, hogy a fejlesztési hiányosságok miatt továbbra sem egyszerű minden esetben megbízható szolgáltatást építeni a nyílt banki API-kra. A decemberben megszűnt Koin alkalmazás ügyvezetője szerint ellenérdekelt felek találkoznak a piacon, a Számlázz.hu vezetője hasonlóan úgy gondolja, egyes bankok csak a jogszabályi minimumokat teljesítik.

A zsűri értékelése:

Kiváló szakmai cikk a bankok és a fintech vállalkozások működéséről és az azt szabályozó gazdasági környezetről. Alapos, szakértő közönségnek szóló cikk, nagyon fontos témáról, hiteles, részletesen idézett megszólalókkal. A rengeteg háttérinterjú lényegét jól integrálja a szerző a cikkbe. Kevésbé közérthető, így laikus olvasóközönség számára nem feltétlenül követhető könnyen, mégis rendkívül jól körüljárja a problémakört. Mindössze egy kicsit tágabb kitekintés hiányzik arról, hogy ez miért is fontos, ettől eltekintve kiváló anyag.

További győztes anyagok

Felelős Fintech díj 2023 nyár

2023 nyár Felelős Fintech Tartalma

Az Apple-t nem kell bemutatni senkinek. A techóriás már több mint 15 éve játszik meghatározó szerepet emberek millióinak az életében, elég csak a zsebünkben lapuló telefonokra gondolnunk – az iPhone 2007-es bevezetése alapjaiban változtatta meg az okostelefonok piacát.