2022/2023 telének Felelős Fintech Tartalma

2022/2023 tél Felelős Fintech Tartalma

Továbbra is gáncsolják a bankok a fintech-forradalmat
Szerző: Dömös Zsuzsanna

A cikk a hwsw.hu-n jelent meg 2023. január 26-án. A PSD2 irányelv hatálybalépése óta új lehetőségek nyíltak meg a fintech cégek előtt, de a gyakorlat azt mutatja, hogy a fejlesztési hiányosságok miatt továbbra sem egyszerű minden esetben megbízható szolgáltatást építeni a nyílt banki API-kra. A decemberben megszűnt Koin alkalmazás ügyvezetője szerint ellenérdekelt felek találkoznak a piacon, a Számlázz.hu vezetője hasonlóan úgy gondolja, egyes bankok csak a jogszabályi minimumokat teljesítik.

A zsűri értékelése:

Kiváló szakmai cikk a bankok és a fintech vállalkozások működéséről és az azt szabályozó gazdasági környezetről. Alapos, szakértő közönségnek szóló cikk, nagyon fontos témáról, hiteles, részletesen idézett megszólalókkal. A rengeteg háttérinterjú lényegét jól integrálja a szerző a cikkbe. Kevésbé közérthető, így laikus olvasóközönség számára nem feltétlenül követhető könnyen, mégis rendkívül jól körüljárja a problémakört. Mindössze egy kicsit tágabb kitekintés hiányzik arról, hogy ez miért is fontos, ettől eltekintve kiváló anyag.

További győztes anyagok

2024 tavasz Felelős Fintech Tartalma

Erősen megoszlanak a vélemények a „buy now, pay later” (BNPL) jelenségről. Egyesek a vásárlói élményt forradalmasító üzleti lehetőséget, mások csak az áruhitel újrafestett változatát látják benne. Tény, hogy nálunk is sikerült mára megvetnie a lábát: fél év alatt ötszörösére ugrott azon online kereskedelmi helyek, webáruházak aránya Magyarországon, amelyek ezt az újfajta halasztott vagy részletfizetési lehetőséget kínálják. A finanszírozói oldalon már három magyar és két külföldi céget is találunk.